Bbq-recepten met varkenshaas
Varkenshaas op de bbq bereiden? Lekker aan een spies! Maak saté met pindasaus of probeer één van de andere barbecuerecepten.

Saté babi met pindasaus
Ingrediënten
4 personen
500 g
varkenshaas
1 portie
marinade voor saté
2 el
sesamzaad
3 el
Japanse sojasaus
2 el
ketjap manis
½ potje
pindakaas met stukjes noot
1 pakje
kokosmelk
2 tenen
knoflook
Dit heb je nodig
12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
barbecue of grillpan
- Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Schenk de marinade erover en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren. Neem de saté uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Rooster het sesamzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
- Doe de sojasaus, ketjap, pindakaas en kokosmelk in een steelpan. Pers de knoflook erboven en verwarm op laag vuur. Roer tot een egale saus.
- Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de saté met de saus en bestrooi met het sesamzaad.
- U kunt het vlees de avond van tevoren al marineren in de koelkast.