bewaar
Varkenshaasspies met rabarbersalsa
Varkenshaasspies met rabarbersalsa
bewaar

Varkenshaasspies met rabarbersalsa

Verse rabarber als salsa bij een spiesje. Een unieke smaakcombi die je eens moet proberen.

30 min. bereiden
30 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

varkenshaas

1

sinaasappel

4 cm

verse gember

3 el

ketjap manis

2 tl

sesamolie

300 g

verse rabarber

1

rode peper

1

rode ui

1 teen

knoflook

1 el

zonnebloemolie

4 el

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • satéprikkers

Verse rabarber als salsa bij een spiesje. Een unieke smaakcombi die je eens moet proberen.

Aan de slag

1

Snijd de varkenshaas in stukken van 2 x 2 cm en doe in een afsluitbaar bakje. Rasp de oranje schil van de helft van de sinaasappel, halveer de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de helft van het sinaasappelrasp en -sap in een kommetje. Schil en rasp de gember. Voeg de helft van de gember toe aan het sinaasappelrasp en -sap. Roer de ketjap en sesamolie erdoor. Meng het vlees met de marinade, schep om en laat de varkenshaas in een afgesloten bakje 30 min. marineren buiten de koelkast.

2

Snijd ondertussen de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de stengels in de lengte in repen van 1 cm. Snijd de repen in stukjes van 1 cm. Halveer de halve rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de zonnebloemolie in een steelpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de rest van de gember 3 min. Voeg de rabarber, de rest van het sinaasappelsap en -rasp en de chilisaus toe. Verwarm de rabarber 6 min. tot deze uit elkaar begint te vallen, maar nog net een beetje structuur heeft. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.

tip

algemeenDe verkrijgbaarheid van verse rabarber is sterk afhankelijk van weersinvloeden.

Varkenshaasspies met rabarbersalsa

Instructievideo - 00:43 min.