bewaar
Surf- en turfspiesjes
Surf- en turfspiesjes
bewaar

Surf- en turfspiesjes

30 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

20

reuzengarnalen

½ verse

ananas

4 el

basilicum

1 zakje

bosui

4 el

olijfolie extra vierge

250 g

varkenshaas

2

rode uien

Dit heb je nodig

  • 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

  • barbecue, rooster ingevet

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Pel de garnalen en rijg op 4 satéstokjes ieder 5 stuks. Snijd de ananas in zeer kleine blokjes. Meng de blokjes ananas met het basilicum, de bosui, 2 el olie en peper en zout naar smaak. Laat ca. 15 min. staan. Snijd ondertussen het vlees in 8 gelijke stukken en snijd die doormidden. Rijg op elk van de resterende satéstokjes steeds om en om 4 stukken vlees en 3 parten ui. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de vleesspiesjes rondom in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Gril de garnalenspiesjes in ca. 5 min. gaar. Leg op elk bord een vleesspies en een garnalenspies. Serveer met het ananasmengsel. Lekker met pasta en botersla.

tip

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.