bewaar
Spaanse surf & turfspiesjes met pittige tomatensaus
Spaanse surf & turfspiesjes met pittige tomatensaus
bewaar

Spaanse surf & turfspiesjes met pittige tomatensaus

Meer dan een goede saus hebben deze spiesjes van garnalen en chorizo niet nodig.

25 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

2 personen

125 g

Spaanse chorizo

12

rauwe gepelde reuzengarnalen

1

citroen

3 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

3 takjes

verse oregano

¼ tl

chilivlokken

350 ml

tomato frito

Dit heb je nodig

  • tapasprikkers

  • grillpan

Meer dan een goede saus hebben deze spiesjes van garnalen en chorizo niet nodig.

Aan de slag

1

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in stukjes van 1 cm. Rijg 3 stukjes chorizo en 2 reuzengarnalen om en om aan een tapasprikker. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Halveer de citroen, pers 1 helft uit en bewaar de andere helft. Meng het citroensap met de olie en bestrijk de garnalen ermee.

2

Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de oregano en snijd van 2 takjes (per 2 personen) de blaadjes grof. Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de knoflook, chilivlokken en gesneden oregano 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de Tomato Frito en peper toe en laat 5 min. op de kleinste pit op laag vuur zachtjes koken.

3

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege. Gril de laatste 3 min. de overgebleven citroenhelft op de snijkant mee. Leg de spiesjes op een schaal. Serveer met de pittige tomatensaus en gegrilde citroen en bestrooi met de rest van de oreganoblaadjes.