Spaan­se surf & turf­spies­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Meer dan een goede saus hebben deze spiesjes van garnalen en chorizo niet nodig.

(3) waardeer
spaans bijgerecht Meer dan een goede saus hebben deze spiesjes van garnalen en chorizo niet nodig. 2 personen
4 3

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 6 tapasprikkers
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in stukjes van 1 cm. Rijg 3 stukjes chorizo en 2 reuzengarnalen om en om aan een tapasprikker. Maak zo ook de rest van de spiesjes. Halveer de citroen, pers 1 helft uit en bewaar de andere helft. Meng het citroensap met de olie en bestrijk de garnalen ermee.
  2. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de oregano en snijd van 2 takjes (per 2 personen) de blaadjes grof. Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de knoflook, chilivlokken en gesneden oregano 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de Tomato Frito en peper toe en laat 5 min. op de kleinste pit op laag vuur zachtjes koken.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege. Gril de laatste 3 min. de overgebleven citroenhelft op de snijkant mee. Leg de spiesjes op een schaal. Serveer met de pittige tomatensaus en gegrilde citroen en bestrooi met de rest van de oreganoblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 13  g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse surf & turfspiesjes met pittige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se surf & turf­spies­jes met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

1
1
  • 125 g Spaanse chorizo

Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst in stukjes van 1 cm.

2
2
  • 12 rauwe gepelde reuzengarnalen

Rijg 3 stukjes chorizo en 2 reuzengarnalen om en om aan een tapasprikker. Maak zo ook de rest van de spiesjes.

3
3
  • 1 citroen
  • 1 el traditionele olijfolie

Halveer de citroen, pers 1 helft uit en bewaar de andere helft. Meng het citroensap met de olie en bestrijk de garnalen ermee.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes verse oregano

Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de oregano en snijd van 2 takjes (per 2 personen) de blaadjes grof.

5
5
  • 2 el traditionele olijfolie
  • ¼ tl chilivlokken

Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de knoflook, chilivlokken en gesneden oregano 1 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 350 ml tomato frito

Voeg de Tomato Frito en peper toe en laat 5 min. op de kleinste pit op laag vuur zachtjes koken.

7
7

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege.

8
8

Gril de laatste 3 min. de overgebleven citroenhelft op de snijkant mee.

9
9

Leg de spiesjes op een schaal. Serveer met de pittige tomatensaus en gegrilde citroen en bestrooi met de rest van de oreganoblaadjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.