bewaar
Portugese en Spaanse garnalen
Portugese en Spaanse garnalen
bewaar

Portugese en Spaanse garnalen

15 min. bereiden
1 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

6 personen

24

reuzengarnalen

½ pak

koolvisfilet

2

rode pepers

100 ml

olijfolie

2 tenen

knoflook

1 bakje

rozemarijn

100 g

chorizo

1 zak

veldsla

Dit heb je nodig

  • barbecue, staafmixer, 12 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

1

Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en doe ze in een kom. Snijd de koolvis in 12 blokjes en doe bij de garnalen. Snijd de rode pepers in stukjes.

2

Doe de olie, rode peper, knoflook en de helft van de rozemarijn in een hoge kom en pureer met de staafmixer. Schenk over de garnalen en vis. Voeg zout toe, schep om en laat minimaal 1 uur staan.

3

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Rijg voor de Spaanse variant om en om een garnaal en een plakje chorizo aan 6 spiesen. Houd per spies 2 garnalen aan. Rijg voor de Portugese variant om en om een garnaal en een stukje koolvis.

4

Gril de spiesen 5 min. Keer halverwege. Leg de veldsla op een platte schaal en leg de spiesen erop. Garneer met de rest van de rozemarijntakjes en eventueel met partjes citroen.

tip

Vis grillen op de barbecue

Instructievideo - 02:52 min.