bewaar
Gegrilde garnalen met basilicumolie
Gegrilde garnalen met basilicumolie
bewaar

Gegrilde garnalen met basilicumolie

25 min. bereiden
84waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bakje

verse basilicum

1

limoen

½ theelepel

chilivlokken

zeezout

10 ml

olijfolie extra vierge

2

venkelknollen

1 zak

rucola

1 zak

reuzengarnalen

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • keukenpapier

  • grillpan

Aan de slag

Haal de blaadjes van het basilicum. Rasp 1 theelepel van de groene schil van de limoen. Stamp de basilicumblaadjes in de vijzel fijn met de chilivlokken en zeezout naar smaak, of maal dit fijn in de mini-mengkom van de keukenmachine. Voeg 8 eetlepels olijfolie en de limoenrasp toe. Snijd de venkelknollen in heel dunne plakjes en schep ze om met de helft van de basilicumolie en de rucola. Schenk de rest van de basilicumolie in 4 glaasjes. Verhit de grillpan tot hij goed heet is. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrijk ze dun met de rest van de olijfolie. Gril de garnalen in 2-3 porties mooi roze en bruingestreept. Hang ze over de randen van de glaasjes. Pel aan tafel de garnalen en doop ze in de basilicumolie. Serveer met de venkelsalade. Lekker met crostini*.

algemeen*Snijd lange repen van een stokbrood of ciabatta, sprenkel er wat olijfolie en (zee)zout over en rooster ze onder de grill goudbruin.

algemeenGamba's gegrild in de schil hebben veel meer smaak; dat is het pellen aan tafel meer dan waard. Serveer ze met een bakje lauwwarm water met een schijfje limoen of citroen. Zo kunt u na het pellen uw handen wassen.