bewaar
Carpaccio met gegrilde garnalen
Carpaccio met gegrilde garnalen
bewaar

Carpaccio met gegrilde garnalen

30 min. bereiden
1 uur wachten
118waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1 zak

reuzengarnalen

1

rode peper

100 ml

olijfolie

2 tenen

knoflook

1

citroen

4 pakjes

carpaccio

1 zak

rucola

Dit heb je nodig

  • grillpan, staafmixer

Aan de slag

1

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe 50 ml olie in een maatbeker en voeg de peper en tenen knoflook toe. Pureer met de staafmixer. Voeg zout naar smaak toe. Meng door de garnalen en laat minimaal 1 uur marineren.

2

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de grillpan en gril de garnalen 5 min. Verdeel de carpaccio over 8 borden of een schaal en leg de rucola erop. Verdeel de garnalen erover en besprenkel met de dressing.

tip

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.