Steek de barbecue aan. Meng de olie met de oregano en peper en zout. Laat de varkenshaasblokjes hierin minimaal 15 min. marineren.
Wikkel de pruimen in een plakje ontbijtspek. Rijg de varkenshaas en bosui om en om aan de satéprikkers. Begin en eindig elke spies met een pruim in ontbijtspek.
Gril de spiesen op de barbecue in 6-8 min. bruin en gaar. Lekker met een groene salade en stokbrood.
Varkenshaasspiesen met bosui
Vlees grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:53 min.
Varkenshaasspiesen met bosui

hoofdgerecht
4 personen
430 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Meng de olie met de oregano en peper en zout. Laat de varkenshaasblokjes hierin minimaal 15 min. marineren.
Wikkel de pruimen in een plakje ontbijtspek. Rijg de varkenshaas en bosui om en om aan de satéprikkers. Begin en eindig elke spies met een pruim in ontbijtspek.
Gril de spiesen op de barbecue in 6-8 min. bruin en gaar. Lekker met een groene salade en stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el olijfolie
2 tl gedroogde oregano
400 g varkenshaas
16 gedroogde pruimen
16 plakjes ontbijtspek
1 zakje bosui
Dit heb je nodig
8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water