Witlof uit de oven

Witlof en de oven zijn een uitstekende combi. Bij het garen in de oven komen de smaken en aroma’s namelijk intenser naar voren. Plus, de oven doet het werk. Kun jij in de tussen wat voor jezelf inschenken.

Witlof uit de oven recepten

Witlof uit de oven
Witlof uit de oven

Witlof uit de oven

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 800 g witlof
  • 200 g Limburgse achterham
  • 175 g geraspte oude kaas 48+
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 30 g ongezouten roomboter
  • 55 g amandelschaafsel
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder eventueel de harde kern. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook het witlof 8 min.
  2. Halveer ondertussen de plakjes ham in de lengte. Giet het witlof af, druk in een vergiet zo veel mogelijk vocht eruit en wikkel elke helft in een plakje ham.
  3. Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.