Groente uit de oven

Groente uit de oven? Lekker doen! Door groente in de oven te roosteren of bakken komen de smaken vaak nog beter uit. Dus, waar wacht je op?

Recepten voor groente uit de oven

Groente uit de oven
Groente uit de oven

Groente uit de oven

Ingrediënten

voor 1 porties
  • 2 courgette
  • 500 g champignons
  • 3 el Italiaanse kruidenolie
  • 2 zakken paprikamix
  • 3 uien
  • 2 el milde olijfolie
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in stukjes van 1 cm. Halveer de champignons en snijd heel grote exemplaren in kwarten. Verdeel de courgette en champignons over 1 of 2 bakplaten bekleed met bakpapier. Besprenkel met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 10 min. in de hete oven.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Pel de uien en snijd ze in parten. Neem de courgette en champignons uit de oven en doe in een schaal om af te koelen. Verdeel de uien en paprika over de bakplaten. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de groenten 15 min. in de oven.