Recepten met shiitake

Vegan risotto met shiitake en tomaten
Vegan risotto met shiitake en tomaten

Vegan risotto met shiitake en tomaten

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 125 ml witte wijn
  • 1.2 liter veganistische bouillon
  • 250 g cherrytomaten aan de tak
  • 200 g shiitake
  • 15 g verse basilicum
Zet producten op mijn lijst
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg telkens een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Bak de cherrytomaten met de takken er nog aan 4 min. of totdat ze poffen. Neem uit de pan en zet opzij. Snijd ondertussen de shiitake in stukken en bak 3-4 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur ondertussen de basilicum in stukjes.
  3. Verdeel de risotto over de borden en verdeel de shiitake, tomaten en de basilicum erover.