Gehakt

‘Vroegâh’ werd gehakt veelal op woensdag gegeten (als restproduct van het op maandag geslachte vlees), maar tegenwoordig kun je allerlei soorten gehakt gebruiken in tal van gerechten.

Curry van linzen-runderballetjes met rijst
Curry van linzen-runderballetjes met rijst

Curry van linzen-runderballetjes met rijst

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g basmatirijst
  • 1 bloemkool
  • 370 ml linzen in pot
  • 2 cm verse gember
  • 8 takjes verse koriander
  • 300 g rundergehakt
  • 1 middelgroot ei
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el rozijnen
Zet producten op mijn lijst
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kook 4 min., giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
  2. Laat ondertussen de linzen uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn. Meng de linzen, gember, koriander, het gehakt, ei, peper en eventueel zout in een kom. Draai er met vochtige handen kleine balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem met een schuimspaan de balletjes uit de pan en houd warm onder een bord.
  3. Voeg de kerrie toe aan het achtergebleven bakvet en fruit 2 min. Voeg de bloemkool en kokosmelk toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rozijnen door de rijst en leg de balletjes in de curry.