bewaar
Omelet met gehakt en cavolo nero
Omelet met gehakt en cavolo nero
bewaar

Omelet met gehakt en cavolo nero

Cavolo nero heeft een wat minder uitgesproken koolsmaak. Je kunt er enorm veel kanten mee op, zoals in deze omelet.

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

3 el

traditionele olijfolie

270 g

Toscaanse worstjes

1

citroen

400 g

cavolo nero - palmkool

200 g

hummus pikant

Cavolo nero heeft een wat minder uitgesproken koolsmaak. Je kunt er enorm veel kanten mee op, zoals in deze omelet.

Aan de slag

1

Klop de eieren met de melk los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit per omelet 1/2 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak achter elkaar van het eimengsel zoveel omeletten als je nodig hebt. Houd warm onder een deksel op een bord.

2

Verwijder ondertussen het vel van de Toscaanse worstjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit.

3

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak het worstvlees in 3 min. rul. Voeg de cavolo nero toe en bak nog 8-10 min. Breng op smaak met het citroenrasp, citroensap (1 el per 4 omeletten), peper en eventueel zout.

4

Bestrijk de omeletten met de hummus en verdeel het groentemengsel erover. Klap dubbel, snijd schuin door en serveer direct.

tip

combinatietipLekker met harissa en knapperig ciabattabrood.

Omelet bakken

Instructievideo - 04:14 min.