Ze zijn klein, zien er mooi en feestelijk uit en mogen bij een high tea zeker niet ontbreken: hartige cupcakes en muffins. Laat je inspireren door deze recepten.

Cupcakes en muffins zijn er in oneindig veel smaken en van zoet tot hartig. Ook de Amerikaanse muffin is heerlijk bij de thee. Natuurlijk kent iedereen de zoete varianten, maar met spekjes, courgette of zongedroogde tomaten zijn ze ook heerlijk.

Cupcakes en muffins
De cupcake is een klein cakeje dat uit Engeland is overgewaaid. Daar wordt het al sinds de 19e eeuw geserveerd bij de deftige theekransjes. Als bakvorm werd een kopje gebruikt, vandaar dus de naam.
Vaak wordt gedacht dat muffins en cupcakes hetzelfde zijn, maar er is wel degelijk verschil. De muffin komt uit Amerika en is meer een broodje dan een cakeje en wordt ook wel als ontbijt gegeten. Een muffin is dan ook minder zoet dan een cupcake en wordt met olie in plaats van met boter gemaakt. Maar zowel cupcakes als muffins passen prima op de high tea tafel en je kunt ze zowel zoet als hartig maken.

Vrolijke hapjes
Cupcakes en muffins horen echt bij een high tea. Je kunt ze bakken in een handige bakvorm speciaal voor cupcakes en muffins, maar gezelliger staan ze in vrolijke papieren cakevormpjes. Deze kun je in veel verschillende kleuren kopen. Zet ze bij elkaar op een taartschaal en tast toe!

Voor een hartige variant van de cupcake en muffin geeft Allerhande je de lekkerste recepten. Zoals de hartige cupcakes met peterseliecrème, niet versierd met zoete glazuur, maar wel met geroosterde pompoenpitten. Probeer ook eens een cupcake met courgette en zongedroogde tomaat of een muffin met olijfjes en paprika. Ga ook eens aan de slag met zoete cupcakes en muffins.

Lees meer

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.