Bakrecepten
Bakrecepten

Bakrecepten

Heerlijke taarten, cupcakes, koekjes en bananenbrood uit eigen oven? Met deze recepten van Allerhande bak je ze gemakkelijk zelf.

Bakrecepten

Zandkoekjes bakken
Zandkoekjes bakken

Zandkoekjes bakken

Ingrediënten

voor 20 porties
  • 1 middelgroot ei
  • 150 g ongezouten roomboter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 200 g tarwebloem
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • keukenmachine
  • deegroller
  • uitsteekvormpje (Ø 6 cm)
  • bakpapier
  1. Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed de deegkruimels met koele handen tot een samenhangend deeg. Rol tot een bal en verpak in vershoudfolie en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van ca. 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Steek met behulp van uitsteekvormpjes of een glas koekjes uit het deeg. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Neem ze van de bakplaat en laat afkoelen, bij voorkeur op een rooster.

Gezond bananenbrood

Bananenbrood jouw lievelings? Wij hebben goed nieuws! De meeste bananenbrood recepten zijn eigenlijk meer een soort cake, maar met dit recept maak jij gezond bananenbrood. Hoef je je dus lekker niet meer schuldig te voelen! Je maakt dit gezonde brood met amandelmeel, medjouldadels en pecannoten. Heerlijk van smaak en prachtig om te zien. Het gezondste plakje cake voor bij de thee.
00:38