Verjaardag, bruiloft, geslaagd, zwanger of gewoon omdat de 10 in de klok zit: redenen te over om een lekkere taart of cake tevoorschijn te toveren. En er gaat niets boven een zelfgebakken exemplaar.

Gebak
Gelukkig helpt Allerhande je een handje. Ook als je geen feestje hebt, maar wel erg van bakken houdt. Gebak is er in allerlei soorten en smaken. In Nederland staat de appeltaart al jaren met stip op nummer één, naast de slagroomtaart. En ook chocoladetaart, aardbeientaart, kwarktaart, monchoutaart, mokkataart en vlaai worden regelmatig gebakken en gekocht. De hartige variant, in de vorm van quiche, staat bovendien steeds vaker als avondmaal op tafel. Wanneer we voor het eerst aan de taart gingen, is niet meer te achterhalen, zo lang is het geleden. Wel is ontdekt dat de Romeinen duizenden jaren geleden al hun tanden zetten in onder andere notengebakjes.

Bakken doe je zo
De oven op temperatuur brengen, bakmeel door de zeef halen en een taartvorm invetten. Maar staat er in je recept een bakhandeling die ingewikkelder is? Kijk dan eens naar deze handige instructiefilmpjes. Je leert bijvoorbeeld hoe je een cornetje moet maken om slagroom mee te spuiten, hoe je moet karamelliseren, hoe je eieren splitst en hoe je iets au bain-marie kunt smelten.

Mooi uiterlijk
Hoe mooier de versieringen op de taart, hoe lekkerder 'ie eruitziet. Het is dus de kunst om je gebak zo aantrekkelijk mogelijk op tafel te zetten. Gebruik bijvoorbeeld glazuur, marsepeinen roosjes, zilveren pareltjes, eetbaar papier en uitstekers om je taart uit te dossen. Hoe spectaculairder, hoe populairder. Je zult het vanzelf zien!

Lees meer

Gebak (896)

sorteer op
recept Zo­mer­se ei­er­koek met ki­wi en aard­bei­en

Zo­mer­se ei­er­koek met ki­wi en aard­bei­en

15 min.
(79)
recept Ba­na­nen-wor­tel­muf­fin met pe­can­no­ten

Ba­na­nen-wor­tel­muf­fin met pe­can­no­ten

35 min.
(39)
recept Tar­te ta­tin met peer en pis­ta­che

Tar­te ta­tin met peer en pis­ta­che

40 min.
(25)
recept Sint en Piet-cak­e­ca­deau­tjes

Sint en Piet-cak­e­ca­deau­tjes

3 u. 40 min.
(17)
recept Sch­war­zwal­der kirsch pe­tit­fours

Sch­war­zwal­der kirsch pe­tit­fours

2 u. 23 min.
(12)
recept Taart­jes met wit­techo­co­la­de­mous­se en fram­bo­zen

Taart­jes met wit­techo­co­la­de­mous­se en fram­bo­zen

4 u. 10 min.
(41)
recept Cho­co­la­de­taart met pe­per­no­ten

Cho­co­la­de­taart met pe­per­no­ten

3 u. 20 min.
(35)
recept Ap­pel­ga­let­te

Ap­pel­ga­let­te

2 u. 45 min.
(47)
recept Jen­ne­kes To­blero­ne­taart

Jen­ne­kes To­ble­ro­ne­taart

3 u. 25 min.
(50)
recept Krui­dig cho­co­la­de­taartje

Krui­dig cho­co­la­de­taart­je

45 min.
(34)
recept Tar­te ta­tin

Tar­te ta­tin

45 min.
(187)
recept 5 spi­ces kerst­fi­guur­tjes

5 spi­ces kerst­fi­guur­tjes

3 u. 45 min.
(8)
recept Wit­te-cho­co­la­de­taart met si­naas­ap­pel­room

Wit­te-cho­co­la­de­taart met si­naas­ap­pel­room

1 u. 10 min.
(142)
recept Ko­kos­ma­kro­nen met cho­co­la­de

Ko­kos­ma­kro­nen met cho­co­la­de

25 min.
(81)
recept Ko­kos­w­hoopies met le­mon curd

Ko­kos­w­hoopies met le­mon curd

55 min.
(16)
recept Nou­gat met no­ten en cran­ber­ry's

Nou­gat met no­ten en cran­ber­ry's

37 u. 15 min.
(16)
recept Pis­ta­che­ma­ca­rons

Pis­ta­che­ma­ca­rons

1 u. 50 min.
(22)
recept Va­nil­le-ka­neel­chee­se­ca­ke met da­del-no­ten­bo­dem

Va­nil­le-ka­neel­chee­se­ca­ke met da­del-no­ten­bo­dem

4 u. 25 min.
(68)
recept Ti­ra­mi­su met zo­mer­fruit en ha­zel­noot

Ti­ra­mi­su met zo­mer­fruit en ha­zel­noot

2 u. 30 min.
(58)
recept Soes­jes­to­ren met fram­bo­zen

Soes­jes­to­ren met fram­bo­zen

10 min.
(104)
recept Cho­co­t­aart met fram­bo­zen en da­dels

Cho­co­t­aart met fram­bo­zen en da­dels

1 u. 50 min.
(101)
recept Pom­poen­muf­fins met chi­a­zaad en ahorn­si­roop

Pom­poen­muf­fins met chi­a­zaad en ahorn­si­roop

1 u. 30 min.
(13)
recept Ka­neel­pe­per­no­ten

Ka­neel­pe­per­no­ten

1 uur
(42)
recept Fram­bo­zen­taart met aman­del­ca­ke, groe­ne-thee­gana­che en ma­ca­rons

Fram­bo­zen­taart met aman­del­ca­ke, groe­ne-thee­ga­na­che en ma­ca­rons

4 u. 45 min.
(22)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.