Vegetarische ovengerechten
Vegetarische ovengerechten

Vegetarische ovengerechten

Leve de oven! Korstjes worden knapperiger en smaken versterken. Ook deze vegetarische gerechten worden extra lekker van de oven. Van geroosterde aubergine en groentelasagne tot tarte tatin.

Gevulde paprika met feta & muntcouscous
Gevulde paprika met feta & muntcouscous

Gevulde paprika met feta & muntcouscous

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 300 g couscous
  • 400 ml kokend water
  • 6 puntpaprika's
  • 2 sjalotjes
  • 15 g verse munt
  • 150 g AH Biologische feta 50+
  • 4 g gerookte-paprikapoeder
  • 5 g gemalen komijn
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 40 g gewelde abrikozenstukjes
  • 75 g biologische veldsla
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over en roer door. Dek af en laat 10 min. staan.
  2. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten maar laat de steeltjes zitten. Snipper de sjalotten, snijd de blaadjes van de munt fijn en verkruimel de feta.
  3. Roer de couscous los met een vork en meng de sjalot, paprikapoeder, komijn en olie erdoor. Schep de abrikozenstukjes, de helft van de munt en feta erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verdeel de couscous over de paprikahelften en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de paprika’s ca. 15 min. onder in de oven.
  5. Verdeel de veldsla over de borden en leg de paprikahelften erop. Bestrooi met de rest van de munt en serveer.