bewaar
Aardperensoep
Aardperensoep
bewaar

Aardperensoep

Romig en zacht voorgerecht met een mediterraan tintje door de tijm.

30 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

aardperen

3

bosuien

1 teen

knoflook

1

ui

1 tl

gedroogde tijm

3 el

traditionele olijfolie

1 l

kraanwater

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Romig en zacht voorgerecht met een mediterraan tintje door de tijm.

Aan de slag

1

Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in vieren. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de bosuitjes in ringetjes.

2

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 1 min. mee. Doe de aardperen in de pan en roerbak 3 min. Schenk er het kokende water bij en laat 20 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Houd 1 tl crème fraîche achter per persoon en roer de rest door de soep.

3

Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de crème fraîche en bestrooi met de bosui.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Aardperensoep

Romig en zacht voorgerecht met een mediterraan tintje door de tijm.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig