bewaar
Pompoenpasta
Pompoenpasta
bewaar

Pompoenpasta

Lekker budgetgerecht voor donkere avonden, zoet én kruidig

30 min. bereiden
94waarderingen

Ingrediënten

4 personen

425 g

flespompoen

3 el

traditionele olijfolie

300 g

macaroni grande

7½ g

vers salieblaadje

3 tenen

knoflook

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

1 el

extra vierge olijfolie

Lekker budgetgerecht voor donkere avonden, zoet én kruidig

Aan de slag

1

Schil de flespompoen met een dunschiller of scherp mes. Halveer in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pompoen 5 min. Schep regelmatig om.

2

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de blaadjes van de salie in reepjes. Voeg de knoflook en salie na 5 min. toe aan de pompoen en bak nog 5 min. Voeg de helft van de kaas toe aan de pompoen en bak 1 min. mee.

3

Giet de pasta af, maar vang een beetje kookvocht op. Meng de pasta met de pompoen en voeg een paar eetlepels kookvocht toe voor een smeuïg mengsel. Serveer de pasta met de rest van de kaas en besprenkel met de extra vierge olijfolie.

tip

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.