Ge­stoof­de ren­dang­bal­le­tjes met pak­soi

Even kort gestoofd in kokosmelk en klaar is dit Aziatische rijstgerecht!

(346) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Even kort gestoofd in kokosmelk en klaar is dit Aziatische rijstgerecht! 4 personen
3 346

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paksoi in repen van 4 cm breed.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de runderballetjes in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan en fruit in dezelfde pan de boemboe op middelhoog vuur. Voeg na 1 min. de paksoi toe en roerbak 1 min. Houd het groene deel van de paksoi achter. Voeg de kokosmelk en balletjes toe en laat op laag vuur zonder deksel op de pan 5 min. stoven. Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Serveer de stoof met de rijst.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gestoofde rendangballetjes met paksoi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoof­de ren­dang­bal­le­tjes met pak­soi

1
1
  • 275 g notenrijst

Bereid de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 struiken paksoi

Snijd de paksoi in repen van 4 cm breed.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 12 rundergehaktballetjes

Verhit de olie in een braadpan en bak de runderballetjes in 5 min. rondom bruin.

4
4
  • 100 g boemboe rendang

Neem uit de pan en fruit in dezelfde pan de boemboe op middelhoog vuur. Voeg na 1 min. de paksoi toe en roerbak 1 min. Houd het groene deel van de paksoi achter.

5
5
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk en balletjes toe en laat op laag vuur zonder deksel op de pan 5 min. stoven.

6
6

Voeg de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Serveer de stoof met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.