Spaghettini met zalm en sinaasappelsaus

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g spaghettini (pak a 500 g)
- 1 rode ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- ½ zakje verse koriander (a 15 g)
- 2 bakjes zalmsteak (a 2 stuks)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghettini koken volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en ui zachtjes fruiten. Tomaatblokjes toevoegen en saus in ca. 8 minuten laten indikken. Intussen sinaasappel schoonboenen, van schil 2 eetlepels raspen. Sinaasappel uitpersen. Suiker, geraspte sinaasappelschil en koriander toevoegen aan tomatenmengsel en nog ca. 2 minuten zachtjes koken. Sap toevoegen en nog ca. 5 minuten koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Zalmsteaks verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Spaghettini mengen met saus. Serveren met zalmsteaks.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 36 g
- koolhydraten 65 g
- vet 18 g