Risotto met kip, gember en oesterzwammen
In dit gerecht gaat risotto buiten de gebaande paden met gember, sojasaus en oesterzwammen.
515 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1
5 el
1 tl
150 g
300 g
900 ml
4 el
300 g
400 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2002 week 26-27 - 2002 week 26-27
Snipper de ui. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak de ui met de gemberpoeder ca. 2 min. Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Voeg de oesterzwammen toe en bak ca. 2 min mee. Voeg de risottorijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water en 3 el sojasaus.
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak hierin de kipfilet ca. 5 min. Voeg de groentemix toe en bak nog ca. 3 min. mee.
Schep de risottorijst en het groentekipmengsel door elkaar. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, peper en zout.
Risotto maken
Instructievideo - 04:45 min.
Risotto met kip, gember en oesterzwammen
In dit gerecht gaat risotto buiten de gebaande paden met gember, sojasaus en oesterzwammen.

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit in een braadpan 2 el olie en bak de ui met de gemberpoeder ca. 2 min. Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Voeg de oesterzwammen toe en bak ca. 2 min mee. Voeg de risottorijst toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water en 3 el sojasaus.
Snijd de kip in stukjes. Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak hierin de kipfilet ca. 5 min. Voeg de groentemix toe en bak nog ca. 3 min. mee.
Schep de risottorijst en het groentekipmengsel door elkaar. Breng op smaak met de rest van de sojasaus, peper en zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
5 el zonnebloemolie
1 tl gemalen gember
150 g oesterzwammen
300 g risottorijst
900 ml kraanwater
4 el sojasaus
300 g kipfilet
400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika




