bewaar
Koreaanse roerbak met gekruide kipfilet
Koreaanse roerbak met gekruide kipfilet
bewaar

Koreaanse roerbak met gekruide kipfilet

Kip, rijst en knapperige groenten: een Aziatisch feest!

25 min. bereiden
licht pittig
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1 stukje

verse gember

2 tenen

knoflook

300 g

kipfilet

4 el

doenjang sojapasta

4 el

arachideolie

800 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

½ bosje

salade-ui

Kip, rijst en knapperige groenten: een Aziatisch feest!

Aan de slag

1

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Meng de kip met 2 el doenjang. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met de gember en knoflook in 4 min. rondom gaar. Voeg nog 2 el doenjang toe. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper.

3

Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringetjes. Roer de rijst los en verdeel over de kommen. Schep de kip met groente erop en bestrooi met de salade-ui.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.