bewaar
Koreaanse roerbak met gekruide kipfilet
Koreaanse roerbak met gekruide kipfilet
bewaar

Koreaanse roerbak met gekruide kipfilet

Kip, rijst en knapperige groenten: een Aziatisch feest!

25 min. bereiden
licht pittig
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1 stukje

verse gember

2 tenen

knoflook

300 g

kipfilet

4 el

doenjang sojapasta

4 el

arachideolie

800 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

½ bosje

salade-ui

Kip, rijst en knapperige groenten: een Aziatisch feest!

Aan de slag

1

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt in 8 min. op laag vuur gaar. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Meng de kip met 2 el doenjang. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met de gember en knoflook in 4 min. rondom gaar. Voeg nog 2 el doenjang toe. Voeg de wokgroente toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper.

3

Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringetjes. Roer de rijst los en verdeel over de kommen. Schep de kip met groente erop en bestrooi met de salade-ui.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koreaanse roerbak met gekruide kipfilet

Kip, rijst en knapperige groenten: een Aziatisch feest!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig