Warme bonensalade met geitenkaas

hoofdgerecht
4 personen
3
15
Advertentie
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 600 g tomaten
- 3 blikjes witte bonen (à 350 g)
- 2 el olijfolie
- 250 g geitenkaas (bijv. Bettine Blanc)
- 1 cup vinaigrette (Franse sladressing 100 ml)
- 1 meergranenstokbrood
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Knoflook en ui pellen en snipperen. Tomaten wassen en in vieren snijden. Bonen verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. In braadpan olie verhitten. Knoflook en ui ca. 3 min. bakken. Tomaten toevoegen en nog ca. 2 min. voorzichtig meebakken. Geitenkaas in blokjes snijden. In grote schaal tomatenmengsel, bonen, geitenkaas en dressing door elkaar mengen. Direct serveren met stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 495 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 52 g
- vet 24 g
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 24-25