Witlofsalade met warme geitenkaas

540 kcal

25 min. bereiden, 12 min. wachten

3.1/5

(88)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • bakplaat, bekleed met bakpapier


2009 week 16-17 - 2009 week 16-17

Aan de slag

  1. Snijd grote aardappelen wat kleiner. Bak de aardappelen in 3 eetlepels olijfolie in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 °C. Snijd de krentenbollen open, bestrijk de 4 helften dik met geitenkaas honing en leg ze op bakpapier op de bakplaat. Bak de broodjes ca. 12 minuten, tot de kaas smelt en goudbruin kleurt.

  2. Snijd de uiteinden van de witlofstronken, haal de blaadjes los, halveer de grootste blaadjes. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de stukken in dikke korte plakjes. Klop een dressing van balsamicoazijn, 4 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de witlof, bosui en appel met de dressing. Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord een halve krentenbol met warme geitenkaas. Geef de gebakken aardappelen erbij.

Wat vond je van dit recept?

Witlofsalade met warme geitenkaas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig