bewaar
Witte-bonensalade
Witte-bonensalade
bewaar

Witte-bonensalade

15 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 potten

witte bonen

1

rode ui

1 schaaltje

varkensvleesreepjes

1 eetlepel

fijn zeezout

1 eetlepel

boter of margarine

1 zak

gemengde friséesla

1 pot

vinaigrette

100 g

groene olijven met knoflook

Aan de slag

Bonen laten uitlekken. Ui pellen en in ringen snijden. Varkensvleesreepjes bestrooien met peper en ruim zeezout. In koekenpan boter verhitten. Vleesreepjes op hoog vuur in ca. 5 minuten krokant en gaar bakken. Sla over vier borden verdelen. Ui en witte bonen erover verdelen. Helft van dressing erover sprenkelen. Vleesreepjes op salade leggen. Rest van dressing erover sprenkelen. Garneren met olijven. Lekker met grof volkorenbrood.