bewaar
Provencaalse mosselen
Provencaalse mosselen
bewaar

Provencaalse mosselen

20 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 bakken

verse mosselen

2 eetlepels

olijfolie

1 zak

roerbakgroentemix

2 zakken

gemengde friséesla

4 eetlepels

Dijon vinaigrette met tuinkruiden

75 g

groene olijven zonder pit

1 pot

mosselsaus kruiden

1

stokbrood

Aan de slag

Mosselen wassen. Kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik niet sluiten weggooien. In mosselpan olie verhitten. Roerbakgroente ca. 3 minuten fruiten. Mosselen erop leggen en 1/2 dl water erbij schenken. Mosselen op matig vuur in ca. 10 minuten koken tot alle schelpen openstaan. Sla met dressing mengen. Olijven in stukjes snijden en door vissaus roeren. Mosselen over vier borden verdelen. Groente met schuimspaan erover scheppen. Serveren met vissaus, stokbrood en sla.