bewaar
Goudbruine broc­co­li­-to­nijn­taart
Goudbruine broc­co­li­-to­nijn­taart
bewaar

Goudbruine broc­co­li­-to­nijn­taart

Deze taart maak je in een kwartier, daarna hoeft hij alleen nog de oven in!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
950waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

broccoli

½ el

traditionele olijfolie

270 g

rol vers bladerdeeg

390 g

tonijnmoot in water

250 g

cherrytomaten

4

middelgrote eieren

170 g

Griekse yoghurt

100 g

geraspte jonge kaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 28 cm)

Deze taart maak je in een kwartier, daarna hoeft hij alleen nog de oven in!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Doe zodra het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Spoel af onder stromend koud water en laat goed uitlekken.

2

Vet ondertussen de quichevorm in met de olie. Verwijder het papier van het bladerdeeg en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de broccoli over de bodem van de vorm. Leg de tomaatjes erop.

3

Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kaas, peper en eventueel zout toe. Schenk over de taartvulling. Bak de taart in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de taart na 30 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.

bereidingstipJe kunt de taart 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 min. afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven op 180 °C.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.