bewaar
Speklapspiesjes met uienchutney
Speklapspiesjes met uienchutney
bewaar

Speklapspiesjes met uienchutney

40 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4

uien

1 eetlepel

olie

2 eetlepels

groene pepers mild

2 eetlepels

bruine basterdsuiker

4 eetlepels

witte wijnazijn

zout

8

speklapjes zonder zwoerd

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Uien pellen en in dunne ringen snijden. In pan olie verhitten en uienringen ca. 2 minuten zachtjes bakken. Pepers fijnhakken. Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca. 20 minuten laten sudderen, tot uienmengsel zacht en ingedikt is. Regelmatig omscheppen. Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.

2

Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satéstokjes rijgen. Speklapspiesjes op hete barbecue in 10 à 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney. Serveren met gepofte aardappels en bieslookroom.