bewaar
Curry van kabeljauw en courgette
Curry van kabeljauw en courgette
bewaar

Curry van kabeljauw en courgette

50 min. bereiden
111waarderingen

Ingrediënten

2

rode uien

3 teentjes

knoflook

3 eetlepels

olie

2 eetlepels

azijn

2 eetlepels

vissaus

2 eetlepels

bruine basterdsuiker

2 eetlepels

Thaise groene currypasta

2 dl

kokosmelk

500 g

kabeljauwhaas

1

courgette

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Uien en knoflook pellen en grof snipperen. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en knoflook in ca. 5 minuten lichtbruin bakken; af en toe omscheppen. 2 dl water toevoegen en uienbouillon ca. 20 minuten zachtjes laten trekken. Bouillon zeven boven wijde pan. Azijn, vissaus, suiker, currypasta en kokosmelk erdoor roeren.

2

Curry-kokossaus tegen de kook aan brengen. Kabeljauwhaas in 4 gelijke stukken snijden. Kabeljauw in currysaus leggen en in ca. 10 minuten gaar pocheren (saus mag niet koken). Intussen courgette in schuine plakken van ca. 1 cm snijden en bestrijken met ca. 1 eetlepel olie. Grillpan verhitten en courgette in ca. 2 minuten beetgaar roosteren; halverwege keren. Courgette over vier borden verdelen. Vis en enkele eetlepels saus erop scheppen. Rest van currysaus apart erbij geven. Lekker met rijst en salade.