bewaar
Groene curry van makreel
Groene curry van makreel
bewaar

Groene curry van makreel

15 min. bereiden
205waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

2 el

olie

1 el

groene Thaise currypasta

2 pakjes

kokosmelk

2 el

citroensap

½ el

donkerbruine basterdsuiker

2 el

vissaus

1 pakje

ambachtelijke makreel

4 takjes

basilicum

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.

2

Verhit de olie in een pan en bak de peper 15 sec. Roer de currypasta los met de kokosmelk, suiker, vissaus en het citroensap en laat 3 min. op laag vuur koken. Verwijder ondertussen het vel en de graat van de makreel en verdeel de vis in stukjes van 3 cm. Verwarm nog 2 min mee.

3

Roer het basilicum door de curry en serveer direct. Lekker met pandanrijst en komkommersalade.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.