Pittige speklapjes uit de oven
Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el koolzaadolie
- 2 el Zeeuwse keukenstroop
- 2 tl chilivlokken
- 1 tl zout
- 500 g speklapjes zonder zwoerd
- 600 g aardappelkroketjes
- 700 g geschoonde spruitjes
- 1 limoen (schoongeboend)
Keukenspullen
- braadslee of ovenschaal (30 x 40 cm)
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade. Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 min. marineren. Keer halverwege.
- Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ca. 30 min. Keer de kroketjes halverwege.
- Kook ondertussen de spruitjes 5 min. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Neem de speklapjes na ca. 15 min. uit de oven en voeg de spruitjes, het limoenrasp en -sap toe. Schep om en bak nog ca. 15 min.Serveer de speklapjes en spruitjes met de aardappelkroketjes.

Citrus snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 810 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 49 g
-
vet 53 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 1.685 mg
- vezels 11 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige speklapjes uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige speklapjes uit de oven
- 2 el koolzaadolie
- 2 el Zeeuwse keukenstroop
- 2 tl chilivlokken
- 1 tl zout
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, stroop, chilivlokken en het zout tot een marinade.
- 500 g speklapjes zonder zwoerd
Halveer de speklappen in de breedte en doe in de ovenschaal. Schep om met de marinade en laat 15 min. marineren. Keer halverwege.
- 600 g aardappelkroketjes
Verdeel de aardappelkroketjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de speklapjes in het midden van de oven en schuif de aardappelkroketjes eronder. Bak ca. 30 min. Keer de kroketjes halverwege.
- 700 g geschoonde spruitjes
- 1 limoen
Neem de speklapjes na ca. 15 min. uit de oven en voeg de spruitjes, het limoenrasp en -sap toe. Schep om en bak nog ca. 15 min.
Serveer de speklapjes en spruitjes met de aardappelkroketjes.