bewaar
Tinto de verano-sorbet
Tinto de verano-sorbet
bewaar

Tinto de verano-sorbet

20 min. bereiden
2 uur wachten
32waarderingen

Ingrediënten

6 personen

300 g

tafelsuiker

1

citroen

300 ml

Spaanse rode wijn

300 ml

priklimonade

Aan de slag

1

Doe de suiker met 300 ml water in een pan en laat op matig vuur de suiker oplossen. Draai het vuur vervolgens hoog om de siroop te laten inkoken en zet de pan na 5-7 min. van het vuur, voordat het bruin begint te worden. Laat afkoelen.

2

Rasp de gele schil van de citroen en pers hem uit. Schenk de wijn en de limonade in een grote kan en doe het citroenrasp en -sap erbij. Schenk de afgekoelde suikersiroop erbij en roer het even goed door elkaar.

3

Nu kunt u 2 dingen doen: u schenkt het in een grote ondiepe bak en zet die afgedekt met een stuk keukenfolie een paar uur in de vriezer tot het volledig bevroren is. Prik het ijs tijdens het eerste uur elke 15 min. los. Of u verdeelt het mengsel over meerdere afsluitbare plastic bakjes en vriest het daarin in, afhankelijk van de vraag of u van plan bent het ijs allemaal dezelfde dag te gebruiken, of het in porties achter de hand wilt houden voor een vlug toetje. In beide gevallen moet u het ijs voor het serveren met kleine porties tegelijk heel even in een keukenmachine loshakken. Serveer als u wilt stukjes vers fruit, bijvoorbeeld vijgen, en 1 of 2 takjes verse munt erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tinto de verano-sorbet

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig