Salade met graskaas en jalapeños
Deze salade bevat het beste uit verschillende windstreken: pepers uit Mexico, kaas uit Nederland en Griekse tzatziki.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 krop romainesla
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- 3 el jalapeñopepers in pot
- 200 g graskaas
- 4 grote pitabroodjes
- 4 el traditionele olijfolie
- 150 g tzatzikisalade
Advertentie
Bereiden
- Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze. Snijd de komkommer in plakjes, de tomaten in partjes en de ui in flinterdunne ringen. Snijd de jalapeños fijn en de kaas in blokjes van 1 x 1 cm.
- Snijd elk pitabroodje in 8 puntjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het brood in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
- Verdeel de sla over een grote platte schaal. Verdeel de komkommer, tomaat, ui, jalapeños en kaas erover. Schep het brood erdoor, besprenkel met de tzatziki en serveer.
combinatietip:
Lekker met stokbrood.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 1.150 mg
- vezels 5 g
Pittigheid
Ook te zien in
Salade met graskaas en jalapeños
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Salade met graskaas en jalapeños
- 1 krop romainesla
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- 1 rode ui
Haal de blaadjes van de sla los, was en droog ze. Snijd de komkommer in plakjes, de tomaten in partjes en de ui in flinterdunne ringen.
- 3 el jalapeñopepers in pot
- 200 g graskaas
- 4 grote pitabroodjes
- 4 el traditionele olijfolie
Snijd elk pitabroodje in 8 puntjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het brood in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege.
Verdeel de sla over een grote platte schaal. Verdeel de komkommer, tomaat, ui, jalapeños en kaas erover.
- 150 g tzatzikisalade
Schep het brood erdoor, besprenkel met de tzatziki en serveer.
combinatietip:
Lekker met stokbrood.