bewaar
Rijst en garnalen uit de oven
Rijst en garnalen uit de oven
bewaar

Rijst en garnalen uit de oven

10 min. bereiden
45 min. wachten
208waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½

kippenbouillontablet

1 blikje

tomatenpuree

2 tl

kerriepoeder

300 g

basmatirijst

1 pak

extra fijne tuinerwten

1 bakje

cherrytomaten

300 g

reuzengarnalen

1 bakje

koriander

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng 700 ml water aan de kook en los hierin de bouillontabletten op. Voeg de tomatenpuree en kerriepoeder toe en laat 2 min. doorkoken.

2

Verdeel de rijst over de bodem van de ovenschaal en leg de bevroren erwten en de cherrytomaten erop. Schep om. Schenk de bouillon erover en zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Bak ca. 45 min. in de oven.

3

Pel ondertussen de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat de staartjes zitten. Neem na 30 min. oventijd de schaal uit de oven en schep de garnalen door de rijst. Dek weer af met aluminiumfolie en zet nog 15 min. in de oven.

4

Neem de schaal uit de oven en bestrooi met de koriander. Serveer met een salade van plakjes tomaat en wat mayonaise.

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.