bewaar
Double American classic
Double American classic
bewaar

Double American classic

Barbecuefavoriet voor op een broodje, met een frisse komkommertopping en worcestershiresauce.

25 min. bereiden
222waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

15 g

verse dille

1

rode ui

100 ml

azijn

½ el

kristalsuiker

1 mespunt

zout

50 ml

kraanwater

4

hamburgerbroodjes

8

magere grillburgers

8 tl

worcestershiresauce

8 plakken

smeltkaas met cheddar

1

kropsla

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • tapasprikkers

Barbecuefavoriet voor op een broodje, met een frisse komkommertopping en worcestershiresauce.

Aan de slag

1

Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de dille fijn en de ui in dunne ringen. Doe de komkommer, dille en de helft van de ui in een kom.

2

Breng de azijn met de suiker, het zout en het water aan de kook. Schenk de hete dressing over de komkommer.

3

Verhit ondertussen de grillpan. Halveer de broodjes en gril ze met de snijkant naar onderen 2 min. Gril de burgers in porties 4-6 min. Keer regelmatig. Beleg elke burger na het keren met de rest van de uienringen, 1 tl worcestershiresauce en 1 plak cheddarkaas. Houd warm onder aluminiumfolie.

4

Beleg de onderste helften van de broodjes met wat blaadjes kropsla, een burger, wat komkommer, kropsla, een burger en wat komkommer. Dek af met de bovenkant van de broodjes en steek er een tapasprikker in. Serveer met de rest van de komkommer.