bewaar
Classic American cheeseburger
Classic American cheeseburger
bewaar

Classic American cheeseburger

Ga je voor gesmolten cheddar of beleg je 'm met spek en ei?

15 min. bereiden
135waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

grillburgers

50 g

Cheddar Tophat 48+

5

trostomaten

1

rode ui

4

witte bollen met sesam

240 g

augurkenplakjes

2 el

ketchup

Dit heb je nodig

  • barbecue

Ga je voor gesmolten cheddar of beleg je 'm met spek en ei?

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Gril de burgers in 5 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de kaas in plakjes en verdeel de laatste minuut over de burgers, zodat de kaas kan smelten. Keer de burgers daarna niet meer.

2

Snijd de tomaten in plakjes en de ui in dunne ringen. Halveer de bollen overlangs en beleg de onderste helften met een blaadje sla. Leg op elk 2 plakjes tomaat, 2 plakjes augurk, wat uienringen en een burger met de gesmolten kaas. Verdeel de ketchup erover en dek af met de bovenste helften van de broodjes. Maak een salade van de rest van de sla, tomaat, augurk en ui en serveer bij de burgers.

tip

algemeenVariatie 1: Met tzatziki. Verdeel in plaats van de cheddar, tomaat, augurk en ui enkele plakjes komkommer en 1 el tzatziki (potje 190 g) over de burger.

algemeenVariatie 2: Met spek en ei. Leg in plaats van de cheddar, tomaat, augurk en ui 1 gebakken ei en enkele reepjes uitgebakken ontbijtspek op de burger.

Hamburgers grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:30 min.