Aziatische koolsalade
Friszoete mix van Chinese kool en wortel met een dressing van honing en gember.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 50 g sesamzaad
- 1 perssinaasappel
- 1 citroen
- 175 g winterpeen
- ½ Chinese kool
- 6 salade-uitjes
- 4 cm verse gember (zakje 150 g)
- 2 el vloeibare honing
- 2 el sesamolie (flesje 250 ml)
- 50 g ongezouten pinda's
Advertentie
Bereiden
- Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Pers de sinaasappel en citroen uit. Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes. Snijd de Chinese kool in zeer dunne reepjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Schil en rasp de gember.
- Meng de gember met het sinaasappel- en citroensap, de honing en sesamolie. Schep de peen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 min. staan. Laat de peen uitlekken in een vergiet of zeef, maar vang het vocht (de dressing) op. Meng de Chinese kool met de salade-ui, peen en dressing naar smaak. Voeg peper en eventueel zout toe. Hak de pinda’s grof en voeg ze met het sesamzaad toe.

Aziatische koolsalade
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 280 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 17 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 30 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Aziatische koolsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aziatische koolsalade

- 50 g sesamzaad
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

- 1 perssinaasappel
- 1 citroen
Pers de sinaasappel en citroen uit.

- 175 g winterpeen
- ½ Chinese kool
Schil de winterpeen en snijd in dunne halve plakjes. Snijd de Chinese kool in zeer dunne reepjes.

- 6 salade-uitjes
- 4 cm verse gember
Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Schil en rasp de gember.

- 2 el vloeibare honing
- 2 el sesamolie
Meng de gember met het sinaasappel- en citroensap, de honing en sesamolie. Schep de peen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 min. staan.

Laat de peen uitlekken in een vergiet of zeef, maar vang het vocht (de dressing) op.

Meng de Chinese kool met de salade-ui, peen en dressing naar smaak. Voeg peper en eventueel zout toe.

- 50 g ongezouten pinda's
Hak de pinda’s grof en voeg ze met het sesamzaad toe. Bon appétit!