bewaar
Linzen met ovengroenten
Linzen met ovengroenten
bewaar

Linzen met ovengroenten

30 min. bereiden
40 min. oventijd
116waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

bos peen

400 g

sjalot

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

4 el

balsamicoazijn

800 g

bruine linzen in blik

20 g

selderij

3 el

walnootolie

1

citroen

1 bakje

tuinkers

250 g

ricotta

2

avocado's

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de wortels in drieën en de sjalot in parten. Kneus de ongepelde knoflook. Verdeel de peen met de sjalot en knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng ⅔ van de olijfolie met de helft van de azijn en sprenkel erover. Bestrooi met peper en zout. Bak ca. 40 min. in de oven. Schep elke 10 min. om.

2

Laat de linzen uitlekken en snijd de selderijblaadjes fijn. Meng in een schaal de linzen met de walnootolie en selderij. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp, 2 el sap en de tuinkers door de ricotta. Halveer de avocado overlangs. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil met een lepel en snijd in plakjes. Besprenkel met citroensap.

3

Doe de groenten in een schaal. Duw de knoflooktenen uit hun velletje, prak fijn en meng met de rest van de olijfolie en de rest van de azijn. Schep om met de groenten. Voeg toe aan de linzen. Verdeel de avocado erover en serveer de ricotta erbij.