bewaar
Spitskool en bloemkool
Spitskool en bloemkool
bewaar

Spitskool en bloemkool

25 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

1

bloemkool

1

prei

200 ml

kokosmelk

2 el

zonnebloemolie

150 g

spitskool

40 g

verse selderij

1

limoen

50 g

seroendeng

Aan de slag

1

Kook de bloemkool in 7 min. beetgaar. Kook de prei de laatste minuut mee. Kook ondertussen de kokosmelk op middelhoog vuur in 5 min. in tot de helft. Giet de bloemkool en prei af en laat uitlekken in een vergiet.

2

Verhit de olie in een ruime pan en bak de spitskool al omscheppend 3 min. Voeg de kokosmelk en 3/4 van de selderij toe. Voeg peper en eventueel zout toe. Doe de bloemkool en prei erbij. Verwarm alles 3 min. met de deksel op de pan.

3

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng het rasp door de groenten. Schep op een schaal, besprenkel met limoensap naar smaak en bestrooi met de rest van de selderij en de seroendeng.