bewaar
Pittige bulgur
Pittige bulgur
bewaar

Pittige bulgur

15 min. bereiden
82waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

bulgur

550 ml

kokend water

3 el

zonnebloemolie

2 tl

pikante paprikapoeder

2 tl

kerriepoeder

1

perssinaasappel

2 tl

gedroogde munt

Aan de slag

1

Doe de bulgur in een kom. Giet er het kokende water over en breng op smaak met zout. Roer door en laat afgedekt 10 min. staan. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de pikante paprikapoeder en kerriepoeder 2 min.

2

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Roer het rasp en sap met de specerijen en de munt door de bulgur. Serveer lauwwarm of koud.

combinatietipLekker met gegrilde aubergines en blokjes witte kaasblokjes.