bewaar
Bulgur met garnalen
Bulgur met garnalen
bewaar

Bulgur met garnalen

Heerlijk, die nootachtige smaak van bulgur. Lekker met garnalen.

30 min. bereiden
redelijk pittig
185waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

bulgur

250 g

romaatjes

30 g

verse peterselie

15 g

verse munt

1

rode peper

1

citroen

450 g

diepvries tuinerwten

4 tl

ras el hanout

2 el

extra vierge olijfolie

200 g

verse cocktailgarnaal

Heerlijk, die nootachtige smaak van bulgur. Lekker met garnalen.

Aan de slag

1

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie zo fijn mogelijk en de muntblaadjes grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

2

Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal. Kook de bevroren tuinerwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.

3

Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur. Schep de romaatjes, peterselie, tuinerwten en garnalen erdoor. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen.

tip

Bulgur met garnalen

Instructievideo - 02:45 min.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.