bewaar
Meiraap met honing en hazelnoten
Meiraap met honing en hazelnoten
bewaar

Meiraap met honing en hazelnoten

Old skool groente meiraap wordt lekker zacht door het kort te stoven.

20 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

meiraap (meiknol)

25 g

ongezouten roomboter

100 ml

water

1 el

vloeibare honing

47 g

ongebrande hazelnoten

1 el

water

Old skool groente meiraap wordt lekker zacht door het kort te stoven.

Aan de slag

1

Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 min. door. Voeg 100 ml water en de honing toe.

2

Stoof de meirapen met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht in 3 min. verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Ris intussen de blaadjes van de tijm.

4

Leg de meirapen op een schaal. Bestrooi met de hazelnoten en tijm. Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.