Meiraap met honing en hazelnoten
Old skool groente meiraap wordt lekker zacht door het kort te stoven.

Advertentie
Ingrediënten
- 800 g meirapen (meiknollen) (schoongeboend)
- 25 g ongezouten roomboter
- 100 ml water
- 1 el vloeibare honing
- 47 g ongebrande hazelnoten
- 1 el water
Advertentie
Bereiden
- Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 min. door. Voeg 100 ml water en de honing toe.
- Stoof de meirapen met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht in 3 min. verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Ris intussen de blaadjes van de tijm.
- Leg de meirapen op een schaal. Bestrooi met de hazelnoten en tijm. Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.

Noten, zaden en pitten roosteren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 210 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Meiraap met honing en hazelnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Meiraap met honing en hazelnoten
- 800 g meirapen (meiknollen)
- 25 g ongezouten roomboter
- 100 ml water
- 1 el vloeibare honing
Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd ze in partjes van 1 cm dik. Verhit de boter in een hapjespan en schep de meirapen er 1 min. door. Voeg 100 ml water en de honing toe.
Stoof de meirapen met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur. Neem de deksel van de pan en laat het vocht in 3 min. verdampen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 47 g ongebrande hazelnoten
- 1 el water
Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de hazelnoten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak de noten grof. Ris intussen de blaadjes van de tijm.
Leg de meirapen op een schaal. Bestrooi met de hazelnoten en tijm. Lekker bij gebakken biefstuk of zalmfilet.