bewaar
Salade met meiraap en appel
Salade met meiraap en appel
bewaar

Salade met meiraap en appel

20 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

meiraap (meiknol)

1

Junami-appel

3

bosuien

60 g

ongebrande walnoten

3 el

citroensap

2 tl

Franse mosterd

1 el

gembersiroop

6 el

olijfolie extra vierge

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Boen de meiraap schoon en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Snijd de rapen met een scherp mes of in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne schuine reepjes.

2

Doe de meiraap met de appel, bosui en walnoten in een schaal. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd, gembersiroop en olie. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de salade en schep om.

tip

combinatietipLekker met een paar sneetjes ciabatta (brood).

combinatietipLekker bij lamsworstjes of kipfilet en gebakken aardappelen.

variatietipEet je de salade als lunch, voeg dan 150 g jong belegen boerenkaas in blokjes toe.

Vinaigrette maken

Instructievideo - 00:34 min.