bewaar
Meiraap met kruidenolie en feta
Meiraap met kruidenolie en feta
bewaar

Meiraap met kruidenolie en feta

Peterselie, bieslook en dragon geven de lichtzoete meirapen een kruidige smaak.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

meiraap (meiknol)

8 el

traditionele olijfolie

3 tenen

knoflook

15 g

verse dille

10

verse peterselie

13 g

verse bieslook

3 el

gedroogde dragon

1

citroen

75 g

feta

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30)

Peterselie, bieslook en dragon geven de lichtzoete meirapen een kruidige smaak.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was ondertussen de meirapen en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels.

2

Halveer de rapen en snijd de helften in plakken van 2 cm. Doe in de ingevette ovenschaal. Besprenkel de meiraap met 2 el olie en voeg de ongepelde knoflooktenen toe. Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en bak de meiraap in ca. 45 min. in de oven gaar. Schep halverwege om.

3

Houd 2 takjes dille apart. Snijd de rest van de dille, de peterselieblaadjes en de bieslook fijn en doe met de dragon en de rest van de olie in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de helft van het rasp en 2 el citroensap toe aan de kruidenolie in de kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Pel de tenen knoflook en doe met de meiraap in de kom met kruidenolie. Meng de olie en raap door elkaar. Verdeel de meiraap over een schaal en verkruimel de feta erboven. Garneer met de rest van de dille en de rest van het citroenrasp.