Kabeljauw met kruidenolie
Dille, munt en peterselie zorgen samen voor een smaakexplosie en passen perfect bij venkel en kabeljauw.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 venkelknollen
- 1 citroen (schoongeboend)
- 250 ml extra vierge olijfolie
- 25 g ongezouten roomboter
- 600 g kabeljauw
- 15 g verse dille
- 15 g verse munt
- 20 g verse platte peterselie
- ½ teen knoflook
Lekker erbij
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de venkel in flinterdunne plakken en bewaar het groen. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Schep de venkel om met het citroenrasp en 1 el olie en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Leg de boter in blokjes erop.
- Leg de kabeljauw op de venkel. Meng het citroensap met 1 el olie en besprenkel de vis ermee. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
- Houd wat dille achter voor garnering en doe de rest met de munt, peterselie, knoflook en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de vis met de kruidenolie en garneer met dille en venkelgroen. Serveer de rest van de kruidenolie erbij.

Venkel bereiden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 750 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 68 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 105 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Kabeljauw met kruidenolie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kabeljauw met kruidenolie
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 2 venkelknollen
- 1 citroen
- 250 ml extra vierge olijfolie
- 25 g ongezouten roomboter
Schep de venkel om met het citroenrasp en 1 el olie en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Leg de boter in blokjes erop.
- 600 g kabeljauw
Leg de kabeljauw op de venkel. Meng het citroensap met 1 el olie en besprenkel de vis ermee. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.
Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
- 15 g verse dille
- 15 g verse munt
- 20 g verse platte peterselie
- ½ teen knoflook
Houd wat dille achter voor garnering en doe de rest met de munt, peterselie, knoflook en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de vis met de kruidenolie en garneer met dille en venkelgroen.
Serveer de rest van de kruidenolie erbij.