bewaar
Gepocheerde kabeljauw met kruidenolie
Gepocheerde kabeljauw met kruidenolie
bewaar

Gepocheerde kabeljauw met kruidenolie

20 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

15 g

verse dille

2 tl

kristalsuiker

15 ml

extra vierge olijfolie

2 tl

Franse mosterd

300 g

penne

400 g

AH verse zoete groentemix

1

visbouillontablet

400 g

verse kabeljauwfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Snijd de citroen in 4 dunne plakes. Schil de rest van de citroen tot op het vruchtvlees. Verwijder de dikke steeltjes van de dille. Meng de dille, suiker, geschilde citroen met de olie in een hoge mengbeker en maal met een staafmixer fijn. Voeg mosterd, zout en peper naar smaak toe

2

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de groente in ruim kokend water met zout in 10 min. gaar. Giet vervolgens af.

3

Breng 1,5 liter water met het visbouillontablet in een ruime pan aan de kook. Leg de nog bevroren kabeljauw in het vocht en breng tegen de kook aan. Laat de vis in 8 minuten gaar koken op laag vuur.

4

Verdeel de pasta en de groente over de borden en leg de kabeljauw ernaast. Schep een lepel kruidenolie over de vis en leg een plakje citroen erop. Zet de rest van de olie op tafel.