bewaar
Kabeljauw-hampakketjes
Kabeljauw-hampakketjes
bewaar

Kabeljauw-hampakketjes

Doe 'ns gek en leg een vispakketje op de barbecue... Lekker!

20 min. bereiden
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse snijbonen

1

citroen

6 el

olijfolie extra vierge

125 g

amandelen dry roasted

300 g

verse kabeljauwfilet

80 g

serranoham

3 takjes

takje rozemarijn

Dit heb je nodig

  • cocktailprikkers

Doe 'ns gek en leg een vispakketje op de barbecue... Lekker!

Aan de slag

1

Verwijder de steelaanzet van de snijbonen. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm. Kook ze in 5 min. in water met zout beetgaar. Giet af, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de rasp, het sap, 2 el olie en de amandelen door de bonen en houd apart.

2

Snijd de kabeljauw met een scherp mes in 12 stukken. Halveer de plakken ham in de lengte en leg op elke 1/2 plak een stuk vis. Ris de naadjes van de rozemarijn. Snijd de rozemarijn in stukjes en strooi over de vis en ham. Wikkel de ham om de vis en zet vast aan de zijkant met een cocktailprikker.

3

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de pakketjes in 5 min. rondom goudbruin en gaar. Verwijder de cocktailprikkers. Serveer met de bonensalade. Lekker met stokbrood.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.