Ingrediënten
4 personen
400 g
kikkererwten in blik
1
ui
1
venkelknol
½
citroen
3 el
olijfolie extra vierge
2 takjes
takjes rozemarijn
70 g
parmaham
Aan de slag
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen. Snijd ook de venkelknol in flinterdunne halve plakken. Pers de citroen uit. Meng de kikkererwten met de ui, venkel, het citroensap en de olie.
Ris de naaldjes van de rozemarijn, snijd ze fijn en voeg toe. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat 30 min. op het aanrecht staan
Snijd de ham in dunne reepjes en meng met de salade. Breng eventueel op smaak met extra citroensap, olie, peper en zout.
Venkel snijden en bereiden
Instructievideo - 01:54 min.
Kikkererwten met ui en rauwe ham

voorgerecht
4 personen
260 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen. Snijd ook de venkelknol in flinterdunne halve plakken. Pers de citroen uit. Meng de kikkererwten met de ui, venkel, het citroensap en de olie.
Ris de naaldjes van de rozemarijn, snijd ze fijn en voeg toe. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat 30 min. op het aanrecht staan
Snijd de ham in dunne reepjes en meng met de salade. Breng eventueel op smaak met extra citroensap, olie, peper en zout.
variatietip:Voor een variant met vis kunt u de ham vervangen door 1 uitgelekt blikje tonijnstukken in olie.
bereidingstip:U kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden tot het toevoegen van de ham. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor het serveren 30 min. op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g kikkererwten in blik
1 ui
1 venkelknol
½ citroen
3 el olijfolie extra vierge
2 takjes takjes rozemarijn
70 g parmaham