bewaar
Kikkererwten met ui en rauwe ham
Kikkererwten met ui en rauwe ham
bewaar

Kikkererwten met ui en rauwe ham

25 min. bereiden
30 min. wachten
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kikkererwten in blik

1

ui

1

venkelknol

½

citroen

3 el

olijfolie extra vierge

2 takjes

takje rozemarijn

70 g

parmaham

Aan de slag

1

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in flinterdunne halve ringen. Snijd ook de venkelknol in flinterdunne halve plakken. Pers de citroen uit. Meng de kikkererwten met de ui, venkel, het citroensap en de olie.

2

Ris de naaldjes van de rozemarijn, snijd ze fijn en voeg toe. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat 30 min. op het aanrecht staan

3

Snijd de ham in dunne reepjes en meng met de salade. Breng eventueel op smaak met extra citroensap, olie, peper en zout.

tip

variatietipVoor een variant met vis kunt u de ham vervangen door 1 uitgelekt blikje tonijnstukken in olie.

bereidingstipU kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden tot het toevoegen van de ham. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat voor het serveren 30 min. op kamertemperatuur komen.

Venkel bereiden

Instructievideo - 01:54 min.