bewaar
Hummusbowl met falafel, pitapuntjes, rode ui en komkommer
Hummusbowl met falafel, pitapuntjes, rode ui en komkommer
bewaar

Hummusbowl met falafel, pitapuntjes, rode ui en komkommer

Ga uit je bowl met deze hummusbowl met falafel, pitapuntjes, ingelegde rode ui en komkommer.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
1waardering

Ingrediënten

4 personen

50 ml

natuurazijn

50 ml

kraanwater

1 el

kristalsuiker

2

rode uien

150 g

kikkererwten in blik

10 g

za'atar

4 el

extra vierge olijfolie

8

pitabroodjes

1

venkelknol

½

komkommer

½ el

citroen

200 g

falafel

200 g

hummus

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • mandoline

Ga uit je bowl met deze hummusbowl met falafel, pitapuntjes, ingelegde rode ui en komkommer.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de azijn met het water en de suiker in een steelpan aan de kook. Snijd ondertussen de rode uien in flinterdunne halve ringen en doe in een hittebestendige kom. Schenk het kokende azijnwater over de uien, meng goed en laat afkoelen.

2

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de za’atar in een kom met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Voeg de kikkererwten toe en meng goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20-25 min. goudbruin en knapperig.

3

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met wat water, verdeel ze over een rooster en bak ze in ca. 6 min. in de oven gaar.

4

Verwijder ondertussen de harde kern van de venkel. Snijd de venkel in flinterdunne plakken, eventueel met een mandoline. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng in een kom de venkel en komkommer met het citroensap, -rasp en de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verhit ondertussen de rest van de olie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. gaar. Keer af en toe.

6

Smeer aan een kant van elk bord ¼ van de hummus uit. Verdeel de falafel over de borden en leg een schep venkelsalade ernaast. Verdeel de rode ui en de krokante kikkererwten over de borden. Snijd de pitabroodjes in kwarten en serveer bij de hummusbowl.

variatietipZin in pittig? Voeg op elk bord 1 el harissa aan de hummus toe.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Hummusbowl met falafel, pitapuntjes, rode ui en komkommer

Ga uit je bowl met deze hummusbowl met falafel, pitapuntjes, ingelegde rode ui en komkommer.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig